Waardebepaling voor mijn schadeauto

Als u een schadeauto hebt en u zou hier van af willen omdat misschien de reparatie te veel geld kost of omdat deze dus niet rendabel zou zijn, dan zal u graag de waarde van je auto willen weten. Deze kan zelfs bij een schadeauto nog oplopen. Dit ligt aan de schade aan de auto en aan wat er nog bruikbaar is van u auto. De waardebepaling noemt men ook wel een taxatie. Bij een taxatie wordt dus gekeken naar wat de auto nog waard is.

Er zijn verschillende maatschappijen actief die auto’s opkopen en ook hiervoor kiezen taxaties te doen. U kunt zelf zoeken op de verschillende websites, zoals de ANWB en vele anderen, en verschillende offertes van deze websites aanvragen. Zodat u als verkoper
zeker old-car-planter-3bent van de beste prijs van uw schadeauto. U wilt natuurlijk niet van een koude kermis thuiskomen als het gaat om het verkopen van u auto. Ook al is dit een schadeauto, en ook al zou de auto veel schade hebben, dan nog kan het voordelig zijn om deze te verkopen omdat de onderdelen die in de auto aanwezig zijn, en niet beschadigd zijn, nog wel van een aardige waarde kunnen zijn.

Sloperijen willen uw auto niet ophalen mocht deze niet meer in staat zijn om te rijden. Vaak zullen zij u geen geld betalen als ze uw schadeauto moeten ophalen. Als u via internet uw auto verkoopt dan zal u vaak wel geld ontvangen terwijl de auto bij u voor de deur van uw huis opgehaald wordt. En vaak wordt alles voor u geregeld, inclusief de juiste papieren.